Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)

Cu sau fara cratima? Aveti nevoie de ajutor?

Dictionar "1000 de cuvinte scrise cu cratima" clarifica TOTUL!

Siguranta in exprimarea orala si scrisa! Mecanisme subtile de constructie gramaticala dezvaluite! Argumente care inlatura confuziile! Observatii! Exemple! Explicatii clare!

Dragi parinti pentru care viitorul copiilor dvs. conteaza,

S-a demonstrat deja ca, pana la varsta de trei ani, un copil normal si-a insusit elementele de baza ale limbii materne. Apoi, dvs. si sistemul educational reusiti, intr-o mai mare sau mai mica masura, sa umpleti cupa cunoasterii. Pentru stapanirea deplina a structurilor morfo-sintactice ale limbii.
 
Inevitabil, in tot acest timp se pot acumula lipsuri cu repercusiuni negative pentru performantele copilului, elevului si, implicit, ale adultului de maine. Greseli ortografice, gramaticale, de exprimare isi fac ulterior numarul cu precizie matematica, avand, din pacate, caracter exponential. In timp ce lozinca “Lasa, mai am timp sa invat!” produce acelasi scartait invechit al discului unui gramofon, caruia timpul i-a facut deja loc pe raftul vremii.
 
Important, de vreme ce admiterea in liceu se face pe baza mediei la acest tip de examene, ce are o pondere de 75%. Se stie doar ca limba si literatura romana este o materie principala. Erorile sunt depunctate dupa reguli ce cunosc mila. In loc sa va adanciti in griji de tot felul, mai bine luati masuri din timp pentru ca eforturile dvs. sa nu fie zadarnice.
 
Un proverb spune “Omul cat traieste invata”! Specialistii Rentrop & Straton dau esenta acestei expresii, adaugandu-i inca una, acordata vremurilor actuale: “Cu cat mai repede, cu atat mai bine!” E timpul sa primiti ajutorul oferit. 

Dictionar – 1000 de cuvinte scrise cu cratima!
Materialul care nu trebuie sa lipseasca din nicio biblioteca!

O lucrare-ghid menita sa-i scoata din zona nesigurantei pe toti elevii ciclului primar si gimnazial. Dar nu numai pe acestia, ci pe toti cei care simt nevoia sa-si improspateze memoria sau vor sa-si dea un „up-date” de ultima ora!
Un instrument pretios, disponibil gratie unor autori experimentati, care au depasit capcanele limbii romane. Printre acestia, doamna invatatoare Ana Olteanu, ale carei eforturi, materializate in „Dictionar – 1000 de cuvinte scrise cu cratima”,  s-au alaturat lingvistilor si oamenilor de cultura preocupati de scrierea corecta a limbii romane!

De ce sa achizitionati
"Dictionar – 1000 de cuvinte scrise cu cratima"?

10 argumente:
 
1. Traiti in Romania. Este, in realitate, o datorie sa va cunoasteti limba materna. Insusita corect.
 
2. Pentru ca examenele bat la usa si nu vreti ca viitorul copilului dvs. sa aiba de suferit doar pentru ca nu a stiut cum se scriu corect anumite cuvinte. 
 
3. Reprezinta cea mai buna, simpla si eficienta modalitate de a cunoaste transformarile reformei ortografice.
 
4. Este cel mai bun dictionar, care aduna sistematic toate circumstantele in care anumite cuvinte se scriu cu cratima. 
 
5. Lucrarea este indispensabila elevilor, dar si tuturor celor care vor sa-si imbunatateasca exprimarea orala si scrisa.
 
6. Este un ajutor nepretuit, practic, pentru insusirea corecta a formelor lexicale si morfologice.
 
7. Materialul se doreste a fi o sursa autorizata pentru eliminarea celui mai mare handicap: necunoasterea principalelor aspecte specifice limbii romane, care ar trebui sa faca parte din zestrea informationala a fiecarui roman.
 
8. Elimina dezavantajele datorate lipsurilor acumulate in decursul anilor. 
 
9. Analizeaza situatiile speciale de comunicare si scriere, in care cratima are rol principal. Cu argumentele respective in necesitatea folosirii acesteia.
 
10. Realizeaza o reconectare la frumusetea limbii romane. Prin procedee dinamice, vii, practice, de redescoperire a valorii cuvintelor romanesti.

Din cuprins

1. Argument                                                      
2. Cratima                                   
3. Gramatica                                                              
4. Literatura (personaje)                
5. Plante si animale                     
6. Denumiri geografice    
7. Bibliografie        
 
Un dictionar, in format tiparit, atent realizat, completat de:   
  • utilizarile cratimei
  • observatii 
  • exemple
  • explicatii.

Click aici pentru a vizualiza un extras din "Dictionar – 1000 de cuvinte scrise cu cratima">>

Cratima este acel semn grafic (liniuta scurta), folosit pentru a lega doua sau mai multe cuvinte, care se pronunta impreuna, sau pentru a desparti cuvintele in silabe. De origine greaca, cuvantul inseamna a adauga, a aseza. 
 

Aveti nevoie de "Dictionar – 1000 de cuvinte scrise cu cratima"?
De 9 ori „DA”!

1. Pentru a putea profita la maximum de avantajele unei scrieri si vorbiri fluente, ireprosabile! 
2. Pentru eliminarea automatismelor create de lumea digitala in care traim si care nu fac altceva decat sa-i indeparteze pe cei mai „dependenti” de cunoasterea, intelegerea si aplicarea normelor de scriere corecte.
3. Pentru a „concedia” oralitatea excesiva si neglijenta in rostire si scriere, demonstrate sistematic.
4. Pentru a redescoperi valoarea originala a limbii romane, uitand acel teribilism specific unei anumite varste.
5. Pentru evitarea excentricitatilor lingvistice de circulatie in randul tinerilor care ignora cu desavarsire nivelul precar de cunoastere a limbii materne. Dar si lipsa cronica a lecturii.
6. Pentru ca exista o programa de examen stricta pentru disciplina limba si literatura romana, ceea ce inseamna ca este vital sa fie cunoscuta si inteleasa la adevarata ei valoare.
7. Pentru ca preocuparea pentru limba si normele ei inseamna un interes pentru cultura!
8. Pentru ca este bine sa aveti in minte notiuni precise, iar nu create prin reflexe proprii, independente de forma corecta.
9. Pentru ca aflati mecanismele subtile care stau la baza unei folosiri exacte!

Cat de mult dor cuvintele care nu par scrise pe romaneste?


Acum toata lumea stie ce inseamna un SMS. Messengerul si chatul Facebook au devenit painea si cutitul celor care-si petrec vremea pe ele. Generatia in formare nu este nicidecum ingrozita de deficientele de exprimare orala si scrisa.  Ostentativ parca crescute ca ciupercile dupa ploaie. Va zgarie memoria vizuala. Cum corectati?
 
Desigur ca nu doriti ca urmasul dvs. sa poarte stampila unui analfabet sau agramat. Stigmatul ignorantei, al lipsei de interes fata de sine. Si fata de tara care ne-a daruit un Eminescu, Creanga, Caragiale, Arghezi, Sadoveanu, Marin Sorescu sau alt geniu al literaturii romane!
 
 

Avantajele achizitionarii  lucrarii 
"Dictionar – 1000 de cuvinte scrise cu cratima":

  1.  Materialul este creat pe baze logice pentru a disipa orice dubiu privind folosirea cratimei. 
  2.  Dictionarul reprezinta un sprijin si pentru cadrele didactice; un indrumar inspirat pentru marirea rezultatelor pozitive ale elevilor in scrierea si folosirea corecta a cuvintelor in propozitii si fraze.
  3.  Mareste performanta elevilor si calitatea sistemului de invatamant.
  4.  Elevii au o sursa sigura a unor informatii organizate, pentru mai multa coerenta in asimilarea notiunilor.
  5.  Este un instrument didactic eficient pentru profesori, acestia avand posibilitatea sa intervina in timp pentru remedierea problemelor si imbunatatirea rezultatelor finale ale elevilor.
  6.  Cititorul afla detalii care ii completeaza cunostintele. Vitale unei instruiri complete!

 Este un ajutor valoros, rapid, la indemana pentru toti cei care se simt derutati sau nesiguri asupra scrierii unor cuvinte cu sau fara cratima.


Un demers salutar! In sfarsit s-a sesizat nevoia aparitiei unui asemenea dictionar. Evident ca l-am cumparat imediat. Si nu doar pentru ca fiul meu este elev in clasa a VI-a, ci si pentru ca, intr-adevar, e foarte util sa-l ai in casa.
Sa-l studiezi de cate ori ai ceva de lamurit. Asta e si rostul unui dictionar. Acum, invatam cot la cot. Eu si fiul meu, desigur..."
 

Ionel M., un parinte responsabi


Cred ca e de datoria fiecaruia dintre noi sa se puna la punct cu limba romana. Traim aici in granitele in care se vorbeste romaneste. E firesc sa o cunoastem bine. La fel, si copiii nostri. Deficientele de vorbire si scriere sunt cu adevarat la tot pasul. Am remarcat, nu o data, persoane care scriu... cu picioarele. O suferinta imensa pentru limba romana...
Fetita mea este in clasa a III-a. Da. Si i-am cumparat "Dictionar – 1000 de cuvinte scrise cu cratima". Foarte bun si extrem de util. Felicitari autorilor!
 

Marioara A.


Am cumparat "Dictionar – 1000 de cuvinte scrise cu cratima" si... am fost extrem de fericita cand Ioana mea, eleva in clasa a VII-a, mi-a semnalat prima greseala la televizor. Aparuta pe banda traducerii filmelor. Copilul a exclamat imediat: "Uite, mama, cuvantul asta e gresit. Eu stiu cum se scrie corect. Am verificat acum in Dictionar si am dreptate." Ce pot sa spun mai mult...?! Multumiri!
 

Elisabeta M.


Studiind dictionarul, elevii vor invata corect modul de utilizare a cratimei, luand contact cu toate ipostazele in care aceasta apare. Vor descoperi:

 cand doua parti de vorbire se rostesc impreuna
atasarea unor sufixe si prefixe
 ce inseamna elementele compuse si cum se alcatuiesc
 omiterea unei secvente din interiorul cuvantului
 unirea componentelor unei locutiuni sau a unor substantive cu grad de rudenie
 cum sunt legate interjectiile identice, repetate accidental
 formatiile de cuvinte legate prin cratima, la numeralele ordinale, cardinale
 abrevieri compuse
 cuvinte care se repeta identic sau cu modificari
 marcarea limitelor dintre silabele unor cuvinte rostite, cu valoare stilistica
 pronuntarea legata a unor cuvinte care pot avea sau nu existenta independenta
 situatiile speciale in care permite despartirea cuvintelor la marginea unui rand
 caracterul principal, obligatoriu sau secundar, ocazional ori facultativ al cratimei...
 
Este dezvaluita suma functiilor din limba romana pe care le indeplineste cratima. Dintre acestea, notarea conventionala a elementelor lipsite de independenta, caracterul permanent al cratimei din unele cazuri, dar si efectele folosirii cratimei, cum ar fi evitarea hiatului sau micsorarea numarului de silabe, mentinerea ritmului... Foarte importante in pastrarea masurii versului.

Prin exemplele oferite, clarificati pe deplin situatiile in care se foloseste cratima!
 

Mega-Beneficii!

  • Performantele scolare nu vor intarzia sa apara!
  • Argumentele necesitatii folosirii cratimei, tinand cont de opozitia scris-oral, simplifica modul de invatare pe baze logice, o garantie a memorarii mai usoare!
  • Cunostintele dobandite va dau siguranta. Lejeritate in comunicare!
  • Castigati fluenta in scriere si vorbire! Totul, corect!
  • Rapiditate! Profit pentru timp! Note bune si foarte bune la examenele de limba si literatura romana!
 
Simularile evaluarii nationale, desfasurate pe baza unor proceduri standard la nivel national, scot de fiecare data la iveala punctele slabe. Asigurati-va ca nu va scapa detalii care mai tarziu costa!
 
Daca altii mai au inca probleme in ceea ce priveste cratima, este pentru ca nu au aflat inca de lucrarea "Dictionar – 1000 de cuvinte scrise cu cratima"!
 
De acum incolo, fara necunoscute pe „terenul” cratimei! 
  •  Fara talmes-balmes! 
  •  Fara dificultati de intelegere! 
  •  Fara puncte slabe! 
Doar concizie, claritate! Logica, precizie! Informatie atent cercetata! Si cuvinte corect salvate prin cunoastere! 
Internetul e plin de notele proaste ale celor care eludeaza reguli gramaticale, stalcesc limba romana, uitand ca respectul de sine, dar si fata de ceilalti este legat in primul rand de calitate. Calitatea si frumusetea limbii vorbite si scrise.
 

Un pret de exceptie pentru o lucrare de exceptie!

 
Comandati acum "Dictionar – 1000 de cuvinte scrise cu cratima la pretul special de 46.20 lei (TVA inclusa)!

Livrare: prin curier, in sistem ramburs.

 
Cu deosebit respect,
 
Ana Rusu
Coordonator proiect
 
 

In colectia „Limba romana la perfectie” au mai aparut:
 
Dictionar 1000+ cuvinte scrise separat/impreuna, cuvinte compuse, cuvinte cu sunete duble!

Acest dictionar UNIC face lumina in domeniul gramaticii pentru toti elevii ciclului primar si gimnazial!
Structurat impecabil, cu exemple nenumarate, explicatii, definitii si solutii, elevii vor intelege pentru totdeauna cand scriem, de exemplu:
•      o data/odata; de mult/demult; tot o data/totodata
•      bunastare, dar buna crestere
•      niciun/nici un
•      se scrie de asemenea sau deasemenea?
•      niciodata/nici o data; cum se cade/cumsecade; binedispus/bine dispus  
•      totuna/tot una, oarecare/oare care
 
Acestea sunt doar o mica parte din ceea ce veti descoperi in Dictionar 1000+ cuvinte scrise separat/impreuna, cuvinte compuse, cuvinte cu sunete duble.
 
Atentie! Dictionarul include si analizeaza, in cele peste 150 de pagini, peste 1000 de situatii, excluzand orice dubiu asupra modului in care se scriu si se folosesc corect cuvintele in propozitii/fraze!
 
Continutul exemplar al acestui dictionar unic va va convinge numaidecat de volumul mare de exemple, definitii si analize pe care nu le regasiti in niciun alt dictionar de pe piata! Nu cu atat de multe exemple!
 
Pret: 46.20 lei (TVA inclus)


Dictionar 1001 cuvinte si constructii gresite in limba romana
 
Este o lucrare-ghid, menita sa-l scoata din zona nesigurantei nu doar pe el, copilul tau, ci chiar si pe tine, adult reponsabil, constient de importanta exprimarii corecte in limba materna.
 
Cu ajutorul Dictionar 1001 cuvinte si constructii gresite in limba romana copilul tau va sti sigur cum sa se exprime corect, in orice situatie, indiferent daca este vorba despre:
  • Cuvinte si expresii scrise sau pronuntate gresit (nostri - nostrii, mi-ar placeami-ar place)
  • Dezacord gramatical (ce vor ei?ce vrea ei?)
  • Pleonasme uzual intalnite (amploareamploare mare)
  • Ortoepie sau pronuntie gresita a cuvintelor (cunostintacunostiinta)
  • Greseli morfologice, de ortografiere (maximum 140 – maxim 140, intr-adevarintradevar)
 
Dictionarul analizeaza peste 1000 de situatii in care apar dubii asupra exprimarii corecte fie in scris, fie prin viu grai. Exclude orice dilema asupra modului in care se scriu si se folosesc corect cuvintele in propozitii/fraze. Pentru ca un cuvant gresit poate fi cauza esecului la proba de limba si literatura romana a copilului tau! NU RISCA!
 
Pret: 46.20 lei (TVA inclus)

Oferta saptamanii: 
 
30% reducere la Colectia de 3 dictionare (1000 cuvinte cu cratima, 1000+ cuvinte scrise separat/impreuna si 1001 cuvinte si constructii gresite in limba romana) - pret promotional: 96.60 lei (TVA inclusa), redus de la 138.60 lei.
 
 


Formular de comanda
Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 150 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna decembrie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 150 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Bifati produsele dorite:


Va rugam completati
* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.